Nemate omogućen JavaScript!

Padobranska škola i obuka

Padobranska škola Croatia ima dugogodišnje iskustvo u školovanju mladih padobranaca i održavanju padobranskih tečajeva te je među najvećim je padobranskim školama u Hrvatskoj koja pod ingerencijom iskusnih, priznatih i kompetentnih instruktora padobranstva, uz maksimalne mjere sigurnosti, godišnje odškoluje oko 100 padobranaca.

Mi smo jedina padobranska škola u Zagrebu koja održava tečajeve padobranstva tijekom cijele godine. U prosjeku pet odškolovanih padobranaca godišnje ostvari uvjete za stjecanje padobranske dozvole, što u osnovi znači minimalno 25 izvedenih padobranskih skokova. Učenici potom s učeničkog prelaze na sportski padobran i spremni su za daljnje usavršavanje za sudjelovanje na sportskim padobranskim natjecanjima ili rekreativno i samostalno bavljenjem padobranstvom. Danas u svom natjecateljskom sastavu imamo kvalitetne sportaše i mnogobrojne rekreativce.

Svi naši učenici prolaze obuku na učeničkim padobranima tipa MARS, modela M-291 i M-330Z. Mars je padobran koji se izrađuje u Češkoj, u tvornici Marsejev koja ima dugogodišnje iskustvo u izradi padobrana, padobranske opreme, kao i općenito opreme izrađene od specijalnih materijala otpornih na habanje i sl. Njihove modele padobrana također koriste specijalne postroje, policija i vojska u svrhu školovanja novaka kao i sportske modele koje koriste sportaši nasportskim natjecanjima. Češka reprezentacija je u klasičnim disciplinama (skokovi na cilj i figure) po postignutim rezultatima uzastopno u samom vrhu.

U programu školovanja koristimo sigurnosne sustave modela KAP-3 na glavnim kupolama i MPAAD (Mars Parachute Automatic Activation Device) na pričuvnim kupolama, koji su u skladu s propisanim kriterijima sigurnosti u školovanju učenika u EU. Padobranski automat MPAAD spada u treću generaciju automata za sigurno otvaranje padobrana i rezultat je trogodišnjeg istraživanja i testiranja vrhunskih stručnajka u tom području.

Osim padobrana i automata, koristi se i sljedeća oprema: kaciga, naočale i visinomjer koji su svakom učeniku tijekom školovanja na raspolaganju, kako bi svoj padobranski skok izveli što kvalitetnije i sigurnije.

Za sve one koji samo žele iskusiti padobranski skok i slobodan pad, bez opsežne obuke, u ponudi imamo i tandem padobranski skok. Tandem padobranski skokovi su skokovi koje kandidat izvodi sa iskusnim instruktorom padobranstva koji je posebno obućen za takvu vrstu skokova. Detaljnije o ovoj vrsti skokova proćitajte u rubrici.

škola padobranstva

Sve ostale informacije o školovanju za padobranca moguće je dobiti na informativnim predavanjima.

Besplatna informativna predavanja za sva tri tipa padobranske škole (besplatna, beneficirana i redovna) održavaju se svakog ponedjeljka u 17:00 sati u SD Sutinska vrela u Podsusedu, uz prethodnu najavu.

Najveća škola padobranstva u Hrvatskoj

Padobranska škola Croatia kao jedna od najvećih padobranskih škola u hrvatskoj odškoluje oko 100 padobranaca godišnje te im tako omogući siguran ulaz u svijet padobranstva te osnove za danje usavršavanje u padobranskom sportu. Mi smo jedina padobranska škola u Zagrebu koja održava tečajeve padobranstva tijekom cijele godine...

Skok padobranom u tandemu s 4000 metara

Tandem padobranstvo je iznimno popularan oblik padobranstva i pravi izbor za Vas. Koncipiran je da vam omogući iskustvo slobodnog pada bez pohađanja intenzivne padobranske obuke prije samog padobranskog skoka. Nakon samo 15-20 minuta instrukcija, biti ćete spremni da izvedete padobranski skok sa svojim tandem instruktorom.

Najam padobranaca i Demo padobranski skokovi

Naši padobranci tijekom godine skaču i na već dogovorenim jubilarnim izvanaerodromskim skokovima. Izvanaerodromski skok (akcija) je atraktivan skok izvan aerodroma (ulice, trgovi, igrališta, itd.) i izvodi se na raznim manifestacijama, kulturnim i sportskim događanjima te mnogobrojnim privatnim proslavama i svečanostima...

Sportska natjecanja u padobranstvu

Padobranski klub "Croatia", osim što školuje mlade ljude i potiče ih na bavljenje sportom, prisutan je na svim domaćim te mnogobrojnim velikim europskim i svjetskim natjecanjima. U svom redovnom natjecateljskom sastavu ima ekipu koju čine nekoliko reprezentativca: Marko Premužić, Damir Sladetić, Hrvoje Sladetić, Angelo Vuletić, Nebojša Ilić i Vesljka Klobučarić-Pirc u master kategoriji.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja i informacije o padobranskoj školi, tandem skokovima s padobranom, najmu padobranaca, cijenama usluga, natjecanjima itd., slobodno nam se obratite slanjem poruke putem web obrasca.